Луценко відзвітував у Брюсселі про «вбивство» Бабченка

Читать на русском
У Брюсселі генпрокурор України Юрій Луценко пояснив європейським партнерам ситуацію щодо замовлення та імітації вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

У Брюсселі генпрокурор України Юрій Луценко пояснив європейським партнерам ситуацію щодо замовлення та імітації вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

Про це він заявив у вівторок, 5 червня, на міжнародній конференції «Українська європейська перспектива», пише «Слово і Діло».

Порятунок Бабченка: чи стали правоохоронні органи краще працювати?Про те наскільки виправданою була спецоперації СБУ щодо Аркадія Бабченка все ще йдуть дискусії. Беззаперечний плюс – те, що журналіст живий. Чи можна вважати, що рівень ефективності правоохоронців став вище, розповіли експерти.

Луценко визнав, що в цій справі були помилки. Також він вибачився за можливі занепокоєння серед людей в Україні й світі, які щиро співчували Бабченку, дізнавшись про його «вбивство».

Він повідомив, що за останні роки це вже була 32 імітація в контексті замовних вбивств, щоб вийти на причетних до злочинів, які планувалися. Луценко підкреслив, що українські правоохоронці та спеціальні служби досягли мети в цій справі, включаючи отримання чорного списку із 47 осіб, яких мали вбити в Україні на замовлення РФ.

«Ми зафіксували, як пан Герман (організатор замовлення вбивства Бабченка – ред.) представляє себе резидентом ФСБ в Україні», – додав Луценко.

Він запевнив, що Генпрокуратура та СБУ мають усі технічно зафіксовані докази в цій справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: