«Список 47» журналістів: перша реакція фігурантів

Читать на русском

Розстрільний список журналістів з'явився сьогодні в ЗМІ. Слово і Діло зібрало реакцію його фігурантів.
Слово і Діло

Список із 47 журналістів і блогерів, яким, за версією Служби безпеки України, загрожує смерть від рук кілерів, сьогодні з'явився в ЗМІ.

Джерело видання «Страна» зазначило, що саме цей список Борис Герман нібито передав своєму «куратору Дмитру» в контррозвідці ще 21 травня 2018 року.

«Слово і Діло» з'ясовувало, як на потрапляння до «розстрільного списку» відреагували його фігуранти.

«Особисто я не брала охорону, хоча переживаю за життя своїх близьких – дуже не хотілося б, щоб у разі чого постраждала дитина, наприклад. У мене є мільйон запитань до керівників наших силових структур і до керівників держави в принципі – в них у головах три звивини: одна – гроші, друга – вибори, а третя – піар. Тому й така недовіра до справи Бабченка. Але скотство тих ЗМІ, які радісно оприлюднили список і смакують його, воно за межею добра і зла. Тупо наражати на небезпеку життя інших людей, тріпати нерви їхнім рідним, які, можливо, не знали – це дещо інше, аніж журналістика», – написала Тетяна Даниленко.

«Майже три роки тому стало відомо, що мене та Максима Осадчука внесла до списку страшних майданівців Поклонська. Тепер ось це. Ну що ж. Гей, СБУшники, тепер із вас охорона! Ну, або ноут хоча б поверніть», – написав Денис Мацола.

«Продам або здам у довгострокову оренду місце в «списку 47». Гарне розташування, хороші сусіди, охорона», – написав Сергій Іванов.

«Дякую за високу довіру. Спробую відповідати. Хіба лише трохи прикро, що в кінці другої сторінки, а не на чолі. Є куди ще рости», – прокоментував Андрій Плахонін.

«Але я сама не зрозуміла, що я там забула в цьому списку, й у мене був після дзвінка з СБУ майже істеричний регіт. Та й після візиту до СБУ мало що для мене прояснилося. Тому я почитаю із задоволенням усіх фб-експертів, коли вони його аналізуватимуть і гостро критикуватимуть», – написала Мар'яна П'єцух.

«Шановна СБУ, я тут молоденькою прикидаюся, а тепер через ваш витік усі знають мій вік», – написала Олена Яхно.

Нагадаємо, список із 47 потенційних жертв слідство змогло отримати після інсценування смерті Аркадія Бабченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: