Луценко: завдяки спецоперації з Бабченком слідство дізналося про потенційних жертв

Читать на русском
Імітація вбивства Аркадія Бабченка допомогла слідству отримати список із 47 потенційних жертв.

Імітація вбивства Аркадія Бабченка допомогла слідству отримати список із 47 потенційних жертв.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у Facebook, пише «Слово і Діло».

«Воскресіння» Бабченка: як силовики пояснювали послам G7 спецопераціюПосли країн Великої сімки зустрічалися з керівниками Генеральної прокуратури і Служби безпеки України.

«У результаті цієї оперативної комбінації слідство отримало список з 47(!) осіб, які могли бути наступними жертвами терористів. Переважно, це - відомі українські та екс- російські журналісти», - розповів він.

За його словами, їм повідомили про небезпеку і наразі організовується їхній захист.

«Слідство також отримало важливі докази зв‘язків Г. з російськими спецслужбами, про що ми поінформуємо пізніше», - анонсував генпрокурор.

Увечері 29 травня стало відомо нібито розстріляли російського журналіста Аркадія Бабаченка на порозі його квартири у Києві.

30 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Бабченко живи «вбивство» інсценувала його спецслужба, аби попередити справжнє вбивство і затримати замовника.

Також у СБУ заявили, що є список з 30 людей, яких хотіли вбити разом з російським журналістом Аркадієм Бабченком, їм всім нададуть охорону.

31 травня Шевченківський районний суд Києва заарештував на два місяці Бориса Германа, підозрюваного в організації замаху на журналіста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: