У Києві пройшов фінал Ліги чемпіонів: що пишуть в соцмережах

Читать на русском

Фінал Ліги чемпіонів Київ провів на високому рівні. На цьому наголосив президент УЄФА і самі українці.
Слово і Діло

У Києві в суботу, 26 травня, пройшов фінал Ліги чемпіонів УЄФА. Володарем кубка став мадридський «Реал», який з рахунком 3:1 обіграв «Ліверпуль».

У Державній прикордонній службі повідомили, що оформили на виїзд з України більш 30,5 тисяч учасників і уболівальників. При цьому за кілька днів у столиці поліція зафіксувала 26 порушень правопорядку за участю іноземців. Йдеться про крадіжки, хуліганство і шахрайстві.

Однак в цілому Київ провів фінал ЛЧ на високому рівні (як і обіцяли президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман і мер Віталій Кличко). Президент УЄФА Олександр Чеферін зазначив, що при організації заходу не було жодної помилки. «Не треба забувати, що це – найбільша спортивна подія світового рівня, яку нелегко організувати. І вчора, і в попередні дні не було жодної помилки», – сказав він.

«Слово і Діло» вирішило з'ясувати, що про не футбольну сторону фіналу Ліги чемпіонів думають в соціальних мережах.

«Потрібно подякувати всім службам Києва, силовим структурам і ФФУ за проведення в Україні фіналу Ліги Чемпіонів. Критикувати можна будь-яку роботу і недоліки є в будь-якому «творінні Божому», але фінал вдався. Так можна було краще попрацювати з готельним бізнесом, так можна було більше використовувати волонтерів і організувати краще логістику для уболівальників, можна було навіть не перетворювати прикордонну службу в розмальованих петрушок, все це можна було зробити і буде зроблено, в майбутньому. Це була важлива подія і проведено вона на гідному рівні, це здорово», – написав колишній народний депутат Володимир Полочанінов.

«Загальні висновки: організація заходу на найвищому рівні. Браво! Нічого іншого я не чув. Порівнюючи з іншими подібними івентами, на яких мені вдалося побувати в інших країнах – я з ними повністю згоден. Загальна оцінка міста – above the expectation (вище очікувань – ред.)! Що вразило: люди і їх гостинність, історія міста і країни, їжа, ціни. Все що потрібно зробити місту і країні – отримати і провести якомога більше подібних заходів», – написав Ярослав Пригара.

«У минулому році в Києві відбулося ще одне європейське свято. Євробачення. Спеціально під нього спішно реконструювали Русанівську набережну. Яку Кличко пафосно називав своїм пріоритетом. «Ви не впізнаєте Київ» і ось це все. Через рік чергова «європейська» подія – фінал ЛЧ. Але вже в іншому районі столиці. І знову «ви не впізнаєте Київ» з п'ятирічкою за три дні. Але вже в іншому місці. А ось на Русанівку київській владі тепер глибоко наплювати. Доробляти ніхто нічого не збирається. І ніхто не париться. Зійде і так. Власне, це і є ілюстрація «успішної» роботи Кличка і його команди на посаді мера. Показуха для «тих хлопців», які приїдуть до Києва на добу. Демонстрація того, що місто це – зовсім не для вас. І ви, зі своїми парками і лавочками, тільки заважаєте», – вважає журналіст Олександр Дубінський.

«Можливо, я помиляюся, але вперше такий масштабний спортивний захід, як фінал Ліги Чемпіонів був проведений в країні, яка де-факто вже п'ятий рік веде війну з відображення зовнішньої агресії. Повірте, це дорого коштує. Значить рівень довіри до України з боку манірною Європи, можливостям нашої країни забезпечити безпеку такої події в цілому, позамежна. І, напевно, вперше Чемпіонат світу з футболу буде проведений в країні, яка є окупантом», – написав Олексій Петров.

«Найважливіше – це самі українці – я бачив, що кияни також радо приймають уболівальників, як приймають уболівальників у дні фіналів в інших європейських містах. Так що найголовніші мої враження від Ліги чемпіонів – це не «Реал», а мої земляки-кияни. Київ наочно показав, що наше суспільство дуже близько до Європи, і значить, держава і вся його інфраструктура підтягуються, і будуть підтягуватися слідом. І як же жалюгідно зараз виглядають потуги російських ЗМІ та їх філій в Україні, які так намагалися знайти якісь плями на нашому святі – а не вийшло», – вважає журналіст Юрій Бутусов.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко напередодні фіналу Ліги чемпіонів в Києві зустрівся з президентом УЄФА Олександром Чеферін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: