Фінал ЛЧ в Києві: СБУ відповіла на погрози ІДІЛ

Читать на русском
СБУ відреагувала на інформацію про можливі теракти в Києві під час проведення фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА 26 травня.

СБУ відреагувала на інформацію про можливі теракти в Києві під час проведення фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА 26 травня.

Як передає «Слово і Діло», про це прес-секретар СБУ Олена Гітлянська пише в Facebook.

ІДІЛ закликав до терактів на фіналі ЛЧ в Києві: як зберегти безпеку?ІДІЛ закликав до терактів у Києві на фіналі Ліги чемпіонів. Оцінили ситуацію та необхідні заходи безпеки експерти.

«В одній із соціальних мереж з’явилися повідомлення від імені терористичної організації «Ісламська держава» про нібито заплановані на 26 травня в Києві терористичні атаки під час проведення фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА», – зазначила вона.

«Наші експерти, дослідивши ці повідомлення, встановили, що вони розміщувалися з акаунтів, які не мають стосунку до самого ІДІЛ», – повідомила Гітлянська.

«Тому ми вважаємо, що інформаційний «вкид» був зроблений з єдиною метою – залякати та посіяти паніку серед мешканців та гостей столиці України», – заявила вона.

СБУ запевняє, що робить усе від неї залежне, щоб «свято футболу» відбулося мирно й спокійно.

Гітлянська також закликала журналістів «не поширювати сумнівні повідомлення від іноземних таблоїдів, які були вигадані «за поребриком», тобто в РФ.

Нагадаємо, громадський транспорт Києва змінить маршрути до фіналу Ліги чемпіонів, який пройде в столиці в суботу, 26 травня.

Також в Києві оголосили підвищений рівень терористичної загрози.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: