Хрещатик перекрили через фінал ЛЧ, Київ стоїть у заторах: реакція соцмереж

Читать на русском

У Києві готуються до фіналу Ліги чемпіонів. Вулиця Хрещатик, де буде фан-зона, перекрита, через що центр столиці стоїть у заторах.
Слово і Діло

Частину вулиці Хрещатик від сьогодні й до 30 травня перекрили через облаштування фан-зони до фіналу Ліги чемпіонів. Закрита ділянка від вулиці Богдана Хмельницького до Майдану Незалежності.

Через це вже сьогодні вранці, 14 травня, столицю паралізували затори. До вечора рух також залишається ускладненим на вулицях Саксаганського, Володимирській, бульварах Лесі Українки, Тараса Шевченка та Дружби народів.

«Слово і Діло» розбиралось, як жителі Києва ставляться до тимчасових незручностей.

«Я щиро вітаю з великим успіхом усіх відповідальних за організацію заходів до фіналу Ліги чемпіонів і дорожнього руху міста Києва. Закрити Хрещатик при одночасному ремонті Набережного шосе й наглухо перекритій Сагайдачного – це інновація й сміливий експеримент над містом. Кияни точно подадуть вас на премію. Дарвіна», – написав народний депутат Володимир Ар'єв.

«Враження, що сьогодні на Хрещатику автомобілісти проходять тест, який умовно розділяє водіїв на тих, хто останні два тижні перебував у вакуумі й не в курсі перекриття міста (футбол, ремонти, ось це все), й тих, хто сподівався «проскочити», – написала журналістка Тата Урбанська.

«Звикаємо до думки, що великий спорт приносить одні проблеми для простих людей (як це не дивно звучить). Ось зараз через підготовку до фіналу Ліги чемпіонів перекрили Хрещатик і Київ став у заторах. І так буде щодня до кінця травня. Уявляю, які це збитки для економіки й усього іншого також. Коли ми радіємо, що в Україні проводитимуть черговий якийсь чемпіонат із чогось там, не забувайте, що це не окуповується. Принаймні в Україні не окуповується», – написав Сергій Шевчук.

«Ось не розумію цієї показухи від влади. Перекривати головну вулицю міста за два тижні до дня матчу. Нехай це й мегаподія в історії країни. А чому не за місяць? Ну, щоб напевно вже було. Ну, покажіть мені в Європі де таким займаються? Ну, закрийте днів за 5 до гри, з головою вистачить. Та ні, нам же совкова показуха важливіша», – вважає журналіст Костянтин Андріюк.

«Я люблю тебе, мер. Такою ж сильною любов'ю, як і тисячі киян, які стоять зараз у заторах», – написав Сергій Будкін.

Нагадаємо, за порядком під час фіналу Ліги чемпіонів у Києві 26 травня стежитимуть 12 тисяч правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: