ЄС може запровадити санкції проти України

Читать на русском
Європейський союз може запровадити економічні санкції проти України у разі непідписання багатосторонньої конвенції MLI про усунення подвійного оподаткування.

Європейський союз може запровадити економічні санкції проти України у разі непідписання багатосторонньої конвенції MLI про усунення подвійного оподаткування.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк на засіданні уряду, передає FinClub.

Співпраця з МВФ: скільки коштів Україна отримала за час незалежностіУкраїна почала співпрацювати з МВФ у 1994 році. Найбільше коштів було отримано в 2008-2013 роках.

«Ми маємо до 28 червня підписати багатосторонню конвенцію про виконання заходів, які стосуються угод про оподаткування, це так званий MLI. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів ще в грудні минулого року», – заявив Данилюк.

«Я все ще чекаю повноважень, які дадуть мені можливість це підписати. Це останній шанс для України долучитися до цієї угоди. Його ще потрібно буде ратифікувати. Цей процес має бути завершений до кінця року. Якщо це не буде зроблено, існуватиме ризик застосування проти України економічних санкцій з боку Європейського союзу», – сказав він.

Голова Мінфіну закликав надати йому повноваження для підписання конвенції.

«Всі ми підтримуємо інвестклімат. Тому відповідні повноваження мають бути надані мені для підписання цієї угоди. Ми маємо розпочати відповідні процедури», – додав Данилюк.

Раніше Міністерство фінансів відзначало, що Україна може потрапити до офшорного списку країн Європейського Союзу, якщо не ратифікує угоду MLI до 2019 року.

Ця угода є частиною Плану дій BEPS (Base erosion and Profit Shifting) протидії розмивання бази та виведення прибутку з-під оподаткування. Ця угода є кроком 15 BEPS Плану дій BEPS.

Підписавши й ратифікувавши багатосторонню конвенцію, Україна одночасно також виконує кроки 6 і 14 плану BEPS, які входять до мінімального стандарт плану BEPS.

Нагадаємо, Україна провалила нові переговори з МВФ та Венеційською комісією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: