Україна провалила нові переговори з МВФ та Венеційською комісією – ЗМІ

Читать на русском
Переговори спікера ВР Андрія Парубія з представниками МВФ і Венеційської комісії щодо деталей законопроекту про Антикорупційний суд виявилися безрезультатними.

Переговори спікера ВР Андрія Парубія з представниками МВФ і Венеційської комісії щодо деталей законопроекту про Антикорупційний суд виявилися безрезультатними.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерела відразу в декількох фракціях парламенту.

За словами співрозмовників, не було вирішене ключове питання, яке отребувало узгодження з міжнародними партнерами, а саме про право вето для Ради міжнародних експертів.

Зокрема, як повідомили відразу кілька членів комітету з питань правової політики, який має зібратися для затвердження домовленостей із міжнародними партнерами, вони не отримували жодних повідомлень про збори комітету або будь-які рішення за підсумками переговорів із МВФ.

21 травня комітет Верховної Ради з питань правової політики затвердив законопроект про створення Антикорупційного суду для передачі його для розгляду в другому читанні.

Порошенко розповів про Антикорупційний судПорошенко розповів про закон про Антикорупційний суд. До документа подали понад дві тисячі правок.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) раніше заявив, що ключовими умовами виділення траншу кредиту є ухвалення закону про Антикорупційний суд, а також виконання обіцянок щодо приведення цін на газ до ринкового рівня.

Так, 23 грудня 2017 року у Верховній Раді зареєстрували законопроект Петра Порошенка про Антикорупційний суд.

Пізніше Європейський Союз (ЄС) розкритикував президентський законопроект, оскільки він суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеційської комісії. Світовий банк також розкритикував законопроект.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: