МЗС РФ відреагувало на нові санкції Євросоюзу

Читать на русском
Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова назвала підкрученим недружнім кроком персональні санкції Євросоюзу.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова назвала підкрученим недружнім кроком персональні санкції Євросоюзу, які були запроваджені проти п'яти росіян за участь в організації президентських виборів в анексованому Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 14 травня, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

«Російська сторона зберігає за собою право адекватно відреагувати на новий недружній крок ЄС», - зазначила Захарова.

За її словами, нові обмежувальні заходи Європейського Союзу - укотре - показують його, як було сказано, справжнє ставлення до жителів Криму, до його інтересів, бажань і надій.

«Забувши про високі принципи демократії й права людини, у Брюсселі наполегливо прагнуть покарати тих, хто причетний до організації демократичних волевиявлень на півострові», - сказала Захарова.

Вона зазначила, що в самому Євросоюзі всім віддавна очевидна марність антиросійських санкцій, які перетворилися, на її думку, у ритуальні демонстрації внутрішньоєесівської солідарності.

Захарова також підкреслила, що на практиці єдине, чого домоглися в ЄС за допомогою санкцій, - це збірне накопичення подразників, які заважають вибудувати взаємовигідний діалог і співробітництво з Росією.

Нагадаємо, у понеділок, 14 травня, Європейський Союз уніс до списку санкцій п'ятьох росіян, які обіймали посади у виборчих комісіях анексованих Криму і Севастополя. Особам, які були додані в санкції, забороняється в'їзд на територію Євросоюзу, а їхні рахунки в країнах-членах ЄС підлягають заморожуванню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: