В Європарламенті готують нові санкції проти Росії

Читать на русском
Група депутатів Європарламенту ініціює розширення пакета акцій, який запроваджений зараз ЄС, щодо оточення президента Путіна.

Група депутатів Європарламенту ініціює розширення пакета акцій, який запроваджений зараз ЄС, щодо оточення президента Путіна.

Як пише «Слово і Діло», з ініціативою виступив депутат ЄП від Литви Пятрас Ауштрявічюс, повідомляє в п'ятницю, 27 квітня, агентство Delfi.

За інформацією євродепутата, до його ініціативи вже долучилися 45 його колег з «основних фракцій».

«Ми пропонуємо запровадити нові санкції, які були б спрямовані на тих російських магнатів та олігархів, які, прагнучи допомогти Володимиру Путіну в його антидемократичній діяльності, займаються відмиванням нелегальних грошей у державах-членах Євросоюзу», – йдеться в тексті звернення на адресу керівників країн-членів ЄС, голови Європейської Ради Дональда Туска та інших керівників ЄС.

У листі йдеться, що запроваджені після анексії Криму щодо Росії санкції виправдали себе й «допомогли відлякати адміністрацію Росії від подальшої територіальної експансії в Україні».

Разом із тим зазначається, що Росія продовжує ігнорувати свої зобов'язання щодо Мінських угод, залишається на зайнятих територіях України й Грузії, надає величезну військову підтримку сирійському режиму, а отруєння колишнього агента Сергія Скрипаля та його дочки в Сполученому Королівстві «продемонструвало жорстокість Кремля та недотримання ним міжнародних угод і правових актів».

«Тому ми, члени ЄП, абсолютно переконані в тому, що доти, доки агресивна поведінка Кремля не зміниться, щодо пов'язаних із режимом конкретних осіб і бізнесу Росії мають бути запроваджені й ви можете використовувати розширені санкції», – йдеться в тексті листа.

Як відомо, G7 готова розширити санкції проти Росії.

Нагадаємо, окупанти в Криму вирішили обійти санкції за допомогою криптовалют.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: