З'ясувалося, коли буде рішення Гааги про збитки від анексії Криму

Читать на русском
Нафтогаз очікує в 2019 році рішення суду Гааги за позовом проти РФ через збитки від анексії Криму.

«Нафтогаз» очікує рішення суду Гааги за позовом проти Росії через збитки від анексії Криму в першому кварталі 2019 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Нафтогазу», пише «Слово і Діло».

«Газпром» збільшив постачання газу на ДонбасГазпром за перші три місяці 2018 року поставив на непідконтрольні території Донецької та Луганської областей 1,2 млрд куб. м газу.

Як зазначається, 17 травня в Гаазі завершилися усні слухання в справі за позовом семи компаній групи «Нафтогаз» проти Російської Федерації щодо порушення нею своїх зобов’язань за двосторонньою угодою про заохочення та взаємний захист інвестицій. «Питання збитків буде розглянуте й вирішене трибуналом на другій стадії розгляду справи, після винесення рішення щодо юрисдикції та відповідальності. Очікується, що трибунал винесе перше рішення у справі в першому кварталі 2019 року», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, НАК «Нафтогаз України», а також ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз», ПАТ «Укртрансгаз», ПАТ «Укргазвидобування», ПАТ «Укртранснафта», ДП «Лікво» та ДК «Газ України», що входять до групи «Нафтогаз», 15 вересня 2017 року подали до трибуналу позов про відшкодування збитків, завданих незаконною експропріацією Російською Федерацією активів групи в анексованому Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» подала позов проти Росії з вимогою відшкодувати 5 мільярдів доларів збитків у зв'язку із захопленням активів у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: