У «Нафтогазі» відреагували на транзитний план «Газпрому»

Читать на русском
У Нафтогазі вважають, що якщо не буде транзиту через територію України, то ймовірність повномасштабного конфлікту між Росією і Україною теж підвищується.

Припинення транзиту газу через українську територію збільшить ймовірність масштабного конфлікту між Україною і Росією.

Як передає «Слово і Діло», про це заявив комерційний директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко в ефірі телеканалу 112 Україна.

15 мільярдів кубометрів транзиту з РФ: чи забезпечить це Україну?Росія запевнила Європейський Союз у готовності постачати газ через Україну після 2019 року. Оцінили ситуацію експерти.

«Якщо не буде транзиту через територію України, то ймовірність повномасштабного конфлікту між Росією і Україною теж підвищується. Цю думку ми доносимо особливо європейським політикам, які повинні зрозуміти не тільки економічні наслідки для України, а й геополітичні наслідки для всього світу», - сказав він.

Нагадаємо, 28 лютого завершився багаторічний спір між «Нафтогазом» і Газпромом» у Стокгольмському арбітражі, який зобов'язав російський концерн доплатити «Нафтогазу» 4,63 млрд доларів за недопостачання узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних суперечок між компаніями на постачання й транзит газу «Газпром» повинен доплатити «Нафтогазу» 2,56 млрд доларів.

11 квітня «Газпром» і «Нафтогаз» почали обговорення умов нового контракту про транзит газу через територію України до Європи. Йшлося не про перегляд умов діючого до кінця 2019 року контракту, а про новий - з 2020-го.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: