«Газпром» озвучив транзитні плани через Україну

Читать на русском
Російський монополіст Газпром не продовжуватиме контракти на транзит газу до Європи через українську ГТС.

Російський монополіст «Газпром» не продовжуватиме контракти на транзит газу до Європи через українську ГТС.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив заступник правління компанії Олександр Медведєв, передає «Інтерфакс».

Транзитне питання. «Нафтогаз» може подати до суду на «Газпром»Нафтогаз може звернутися до суду, щоб компенсувати збитки, пов'язані з тим, що Газпром не виконає своїх обов'язків щодо транзиту газу до кінця 2019 року.

«Чинний контракт за жодних умов, навіть у разі, якщо сонце та місяць поміняються місцями, продовжений не буде», – сказав Медведєв.

Водночас він не виключив самого транзиту в майбутньому, але вже за новим контрактом.

«Близько двох років тому Путін доручив провести переговори щодо транзиту газу через Україну після завершення терміну дії чинного контракту (після 2019 року – ред.)», – додали в «Газпромі».

Раніше ЗМІ писали, що «Газпром» і «Нафтогаз» домовляються про транзит газу.

Нагадаємо, напередодні голова «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що його компанія «ніколи не ставила питання про відмову від українського транзиту».

Також учора канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що в проекті газопроводу «Північний потік-2» є політична складова, а також про те, що транзит газу через територію України необхідно зберегти.

У лютому Стокгольмський арбітраж зобов'язав «Газпром» виплатити «Нафтогазу» $4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: