У російському Кемерово почали демонтаж «Зимової вишні»

Читать на русском
У російському Кемерово робочі приступили до демонтажу одного з будинків, що входять до складу комплексу торгово-розважального центру Зимова вишня.

У російському Кемерово робочі приступили до демонтажу одного з будинків, що входять до складу комплексу торгово-розважального центру (ТРЦ) «Зимова вишня».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

Трагедія в Кемерово: Гройсман ініціював масштабну перевірку в УкраїніПрем'єр-міністр Володимир Гройсман висловив співчуття з приводу трагедії в російському Кемерово й доручив провести масштабну перевірку безпеки людних місць в Україні.

Комплекс складається із семи будівель, зведених із цегли та залізобетону. Демонтаж почався з 2-поверхової будівлі, в якій розташовуються сауни та автомийка.

В. о. губернатора Кемеровської області Сергій Цивільов повідомив журналістам, що будівля «Зимової вишні» перебуває в аварійному стані й не може надалі експлуатуватися.

«Але найголовніше – ці будівлі завжди асоціюватимуться з трагедією», – підкреслив він.

«Сьогодні ми приступаємо до демонтажу допоміжних будівель для того, щоб підготувати майданчик для демонтажу основної будівлі», – пояснив Цивільов.

Основний власник – ВАТ «Кемеровський кондитерський комбінат» – безоплатно передав муніципалітету всі будівлі комплексу, а також викупить частки в тих, хто буде незадоволений планами щодо демонтажу.

Сквер на місці ТРЦ планують відкрити до 1 вересня. В майбутньому сквері не передбачається розміщення об'єктів комерції й торгівлі.

Раніше стало відомо про затримання власника «Зимової вишні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: