У Кемерово затримали власника «Зимової вишні»

Читать на русском
У Росії затримана генеральний директор Кемеровського кондитерського комбінату Юлія Богданова, якій належить будівля торгового центру Зимова вишня, де 25 березня сталася пожежа.

У Росії затримана генеральний директор Кемеровського кондитерського комбінату Юлія Богданова, якій належить будівля торгового центру «Зимова вишня», де 25 березня сталася пожежа.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Слідчий комітет РФ у п'ятницю, 30 березня.

Трагедія в Кемерово: Гройсман ініціював масштабну перевірку в УкраїніПрем'єр-міністр Володимир Гройсман висловив співчуття з приводу трагедії в російському Кемерово й доручив провести масштабну перевірку безпеки людних місць в Україні.

«Під час слідства встановлено, що Богданова, будучи відповідальною за дотримання пожежної безпеки, неодноразово повідомлялася своїми підлеглими про недоліки системи протипожежної безпеки будівлі. Богданова при цьому, цілком займаючись лише здачею в оренду нових торгових площ, не робила жодних заходів до усунення недоліків протипожежної безпеки», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що слідчі провели обшук у помешканні Богданової.

Як пише «Інтерфакс», раніше на судових засіданнях про обрання запобіжних заходів п'ятьом затриманим у справі про пожежу в «Зимовій вишні» керуюча ТРЦ Надія Судденок, техдиректор центру Георгій Соболєв та Ігор Полозиненко - керівник компанії «Системний інтегратор», яка обслуговувала сигналізацію в ТРЦ, заявляли, що Богданова тисне на працівників заради свідчень проти своїх підлеглих, намагаючись уникнути відповідальності.

«Богданова впливає на працівників, щоб вони почали надавати такі свідчення. Богданова намагається звалити всю провину на мене», – сказала Судденок.

Нагадаємо, 25 березня сталася пожежа в ТРЦ «Зимова вишня» в Кемерово. За офіційними даними, під час пожежі загинули 64 людини, в тому числі понад 40 дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: