Трагедія в Кемерово: Гройсман ініціював масштабну перевірку в Україні

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман висловив співчуття з приводу трагедії в російському Кемерово й доручив провести масштабну перевірку безпеки людних місць в Україні.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман висловив співчуття з приводу трагедії в російському Кемерово й доручив провести масштабну перевірку безпеки людних місць в Україні.

Про це він сказав на засіданні Кабінету міністрів у середу, 28 березня, пише «Слово і Діло».

У російському Кемерово десятки людей загинули під час пожежі в ТРЦ: що пишуть у соцмережахПожежа в ТРЦ у Кемерово (Росія) почалася вчора, 25 березня. Що про інцидент думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

«Ми знаємо, наскільки це жахливий біль, і тому я сьогодні хотів би висловити співчуття всім рідним і близьким», – заявив він.

Гройсман нагадав про схожу трагедію в дитячому таборі «Вікторія» в Одесі, яка сталася 16 вересня 2017 року.

Тому прем'єр дав доручення відповідним органам провести перевірку місць великого скупчення людей на предмет безпеки.

«Сьогодні ми даємо від уряду доручення Міністеррству внутрішніх справ, Державній службі з надзвичайних ситуацій спільно з місцевивими органами влади почати масштабну перевірку торгових центрів, кінотеатрів, шкіл, садочків, дитячих клубів, усіх тих місць, де перебувають люди», – сказав він.

Нагадаємо, пожежа в торгово-розважальному центрі в Кемерово сталася вдень 25 березня. За даними МНС, загоряння виникло на четвертому поверсі, де розташовані кінотеатр і дитячі ігрові майданчики. Слідчий комітет РФ розглядає дві версії того, що сталося: коротке замикання і застосування відкритого вогню.

Пізніше затримані керівники та працівники російського торгового центру в Кемерово заявили, що причиною трагедії міг бути підпал.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: