Пожежа в Кемерові: арештована голова Держбуднагляду

Читать на русском
У суботу, 31 березня, Центральний районний суд Кемерово заарештував керівника інспекції Держбуднагляду Танзілію Комкову, обвинувачену в перевищенні повноважень.

У суботу, 31 березня, Центральний районний суд Кемерово заарештував керівника інспекції Держбуднагляду Танзілію Комкову, обвинувачену в перевищенні повноважень.

Про це повідомляє Інтерфакс, передає «Слово і Діло».

«Суд постановив клопотання слідчого задовольнити, обрати щодо Комкової запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 25 травня», - сказала суддя Інна Михайленко.

Комковій інкримінують ч. 3 ст. 285 КК РФ (Зловживання посадовими повноваженнями).

За версією слідства, вона не прийняла заходів щодо припинення експлуатації самовільно зведеної будівлі торгово-розважального комплексу «Зимова вишня» в місті Кемерово без дозволу на будівництво, що спричинило загибель відвідувачів торгового центру.

У ході судового засідання представник Слідчого комітету заявив, що Комкова через кілька днів після пожежі полетіла в Москву, щоб відпочити у подруги. За його словами, вона намагалася втекти, чи не співпрацювала зі слідством. Чиновниця була затримана в Москві, а в Кемерово її доставили примусово.

Комкова заявила, що не ховалася від слідства: 26 березня вона взяла відпустку без утримання та 29 березня полетіла в Москву, щоб звернутися до лікаря через стрес, викликаний трагедією.

«У мене був нервовий зрив, переживала, як і все місто. Якби сказали, що будуть викликати для надання свідчень, я б залишилася. Не бачу нічого протизаконного», - зазначила вона.

Нагадаємо, 30 березня в Кемерово затримали власника «Зимової вишні».

Відзначимо також, що слідком РФ озвучив дані про зниклих безвісти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: