Пожежа в Кемерово: результати експертизи

Читать на русском
За даними джерела, вогнище спалаху знаходилося на четвертому поверсі над дитячою ігровою зоною.

Попередні дані пожежної експертизи в торговому центрі «Зимова вишня» в Кемеровому свідчать про те, що пожежа сталася через коротке замикання, викликаного протіканням в даху ТЦ.

Про це повідомляє Коммерсант з посиланням на джерело, пише «Слово і Діло».

«Замикання могло бути викликано протіканнями в даху. Сніг з даху не забирався, він почав підтавати, а вода потрапила на дроти, які «замкнули», - повідомило джерело з посиланням на дані дослідницького центру експертизи пожеж Санкт-Петербурзького університету ДПС МНС Росії.

За даними джерела, вогнище спалаху знаходилося на четвертому поверсі над дитячою ігровою зоною. Першим загорівся пластиковий плафон над дитячим сухим басейном з поролоновими кубиками. Вогонь швидко поширився через вентиляцію.

Співрозмовник видання повідомив, що сигналізація спрацювала на температуру і дим, але зона горіння залитою не була, так як водопровід, проведений до системи з вулиці, був перекритий після морозів.

Джерело повідомило, що на лінії, де сталося замикання, були встановлені автоматичні вимикачі, які використовуються для захисту від замикань і струмового перевантаження, проте вони з невідомих причин не спрацювали.

Нагадаємо також, що в Москві горів дитячий торговий центр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: