Як мажоритарники Сумської області обіцяли піклуватися про свої округи

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує свою серію інфографік, присвячених відповідальності народних депутатів, які представляють мажоритарні виборчі округи в різних регіонах України. Сьогодні ми вирішили подивитися, як виконують свої обіцянки мажоритарники Сумської області в плані облаштування своїх округів.

Всього в Сумській області шість депутатів-мажоритарників, з яких п'ятеро давали різні обіцянки піклуватися про свої округи. Рекордсменом з таких запевнень став Ігор Молоток з Шостки, що дав аж 24 обіцянки на цю тему.

При цьому Молоток провалив відразу два наміри, з приводу ремонту дороги, яка зносилася на 90%. Спочатку він запевняв, що в 2017 році ділянку дороги Шостка - Клишки - Чапліївка стане проїзною. До того моменту там безуспішно латали ями. З листа Сумської ОДА ми дізналися, що ремонт має бути зроблений ще майже на 8 км дороги. Гроші на ремонт до місцевого бюджету надійшли, але освоїти встигли тільки невелику частину. Таким чином, депутат Молоток не вклався в терміни, які зазначив у своїй обіцянці.

Ігор МолотокНародний депутат України
Молоток планує до кінця 2017 року зробити ямковий ремонт дороги Шостка-КлишкиСказано 25 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також Молоток провалив обцінку зробити в 2017 році капітальний ремонт прибудинкових територій в Конотопі за такими адресами: вул. Богдана Хмельницького 26, Металістів 10, Успенско-Троїцької 55, Братів Лузан 62, Клубної 89, Лісовий 44 і Лазаревського 10. Але щось пішло не так, і в управлінні Конотопської міської ради нам повідомили, що до кінця грудня 2017 року за вказаними адресами ремонт не проводився, та навіть і не надходили запити або звернення від народного депутата України Молотка.

В Охтирці три з половиною роки тому обрали мажоритарником Владислава Бухарева й досі чекають, коли він виконає чотири свої передвиборчі обіцянки з приводу благоустрою округу, зокрема – ремонт лікарень.

«Під час роботи в парламенті планую виконати такі заходи: буду домагатися реформування системи охорони здоров'я, буду сприяти завершенню будівництва та ремонту лікарень округу», – записано в передвиборчій програмі Бухарева. У далекому 2015 році Бухарев відправив три запити на ім'я тодішнього прем'єр-міністра Яценюка з приводу ремонту трьох лікарень округу. На цьому поки що зусилля нардепа закінчилися.

Олександр Сугоняко (Білопілля) поки що не виконав до кінця запевнення, що візьме під контроль питання створення дитячого садка на вул. Добровільної (Ковпаківський район) в Сумах. Три роки тому йому не вдалося відкрити дитячий сад, будівництво якого перенесли на 2016 рік. Після нашого запиту Сугоняко ще раз звернувся до мера Сум, щоб питання було вирішене. Для того, щоб нардеп встиг виконати обіцянку під час своєї каденції залишився всього лише рік.

Олег Медуниця з Сум запевнив виборців, що буде боротися за ремонт дороги «Київ-Прилуки-Суми». Він вніс проект закону про додаткове виділення коштів з держбюджету на ремонт автодоріг. За його словами, на капремонт дороги державного значення «Охтирка-Харків» вистачить 960 млн грн. Тому, він буде домагатися, щоб решту коштів направили на ремонт дороги «Київ-Прилуки-Суми».

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, як мажоритарники Харківської області виконують свої обіцянки про медицину.

Також «Слово і Діло» регулярно складає рейтинг відповідальності мажоритарників. Хто з нардепів найвідповідальніший в Одеській області, дивіться тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: