Ремонт і будівництво шкіл: що обіцяли мажоритарники Львівської області освітянам

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати виконують свої обіцянки. Сьогодні ми аналізували, що мажоритарники Львівської області обіцяли педагогам.

В області 12 мажоритарників, із них лише четверо давали обіцянки на цю тему – Михайло Бондар, Ярослав Дубневич, Тарас Батенко та Богдан Дубневич.

Михайло БондарНародний депутат України
Бондар обіцяє реконструювати Буську ДЮСШ та відремонтувати басейнСказано 22 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Батенко свою обіцянку дав ще в передвиборчій програмі 2014 року – сприяти розвитку шкіл. Поки єдине, що зробив у цьому напрямку депутат, у 2016 році направив запит про внесення змін до порядку фінансування та реорганізації малокомплектних середніх шкіл.

Кілька своїх обіцянок з приводу шкіл уже виконав Бондар. Минулого року він залучив 2,7 мільйона гривень на утеплення фасаду школи в селі Заболотці. У вересні 2016 року нардеп обіцяв у найкоротші терміни відремонтувати дах Пісківської загальноосвітньої школи: «Дах і стіни потребують ремонту. Прогнилі, прогнуті балки можуть провалитися в будь-який момент. У школі навчаються майже 40 дітей, доїжджають із найближчих сіл. Разом із керівництвом району та області будемо в найкоротші терміни вирішувати проблему цієї школи». За місяць Бондар залучив на ремонт 5 мільйонів гривень, а ремонтні роботи були виконані.

Ще чотири обіцянки Бондаря перебувають процесі, щоравда, їх виконання не належить до компетенції народного депутата. Наприклад, сприяти у вирішенні питання ремонту Стрептівської школи та спортзалу нардеп обіцяв у 2016 році. Рік тому Бондар обіцяв допомогти завершити будівництво Батятицької школи. «Відвідали село Батятичі й будівництво Батятицької школи, яке ведеться вже тривалий час, в процесі огляду й спілкування стала зрозумілою проблематика цього об'єкта. Вважаю, що спільними зусиллями об'єкт буде завершений вчасно і в дітей будуть затишні й теплі класи. Зроблю від себе все можливе», – заявив він. Поки Бондар не надав нам інформацію, чи вдається йому впоратися з цією обіцянкою.

Ще з 2016 року тягнеться обіцянка Ярослава Дубневича збудувати новий спортзал у Бартатівському навчально-виховному комплексі. «Вже за рік на цьому місці буде новий сучасний спортзал. Старе приміщення буде переобладнане під дитячий садок», – заявив нардеп. У березні минулого року стало відомо, що будівельні роботи проводили взимку, а навчання в школі припинили через провал, що утворився на ґанку.

Майже рік тому Богдан Дубневич пообіцяв допомогти пройти експертизу будівництва нової школи в селі Сокільники. Станом на січень експертиза все ще триває, а народний депутат обіцяв і надалі тримати це питання на особистому контролі.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово и Діло» аналізувало, як мажоритарники Миколаївській області займаються загальноосвітніми установами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: