Рейтинг відповідальності мажоритарників Одеської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виконують свої обіцянки народні депутати. Наші аналітики склали рейтинг відповідальності депутатів-мажоритарників Одеської області під час їх перебування в складі Верховної Ради VIII скликання.

Всього в області 11 мажоритарників, перший в рейтингу – Олександр Урбанський, рівень його відповідальності становить 50%. Правда, обіцяє депутат зовсім небагато, в його активі лише 8 обіцянок.

У минулому році Урбанський провалив обіцянку відремонтувати до кінця 2017 го трасу М-15 (Одеса-Рені-кордон з Румунією). В кінці грудні роботи на ній ще тривали, а в січні стало відомо, що ця дорога внесена до переліку програми ремонту доріг на 2018 рік.

Більше року тому народний депутат пообіцяв повністю відновити центральний парк в Рені (хоча це виходить за межі його компетенції). Поки на реконструкцію парку виділені 1,2 млн гривень. Планується, що на першому етапі приведуть в порядок територію навколо пам'ятника Тарасу Шевченку, оновлять доріжки і клумби, побудують освітлення, проведуть санітарну обрізку дерев і висадку саджанців. Потім – відновлять фонтан.

На другому місці в рейтингу – Геннадій Чекіта (30%). Від нього трохи відстають Антон Кіссе (29%) і Сергій Ківалов. Відзначимо, що у Чекіти поки провалених обіцянок немає, майже всі його обіцянки були зафіксовані в передвиборчій програмі. Єдине, що нардеп обіцяв поза програмою – відремонтувати 40 дахів в Малиновському районі Одеси в минулому році. За підсумками року з'ясувалося, що за рахунок бюджетних коштів (на виділення яких може впливати депутат) в районі було відремонтовано 46 дахів житлових будинків.

Кіссе в 2016 році провалив обіцянку ініціювати створення громадської групи моніторингу ремонту дороги Одеса-Рені. «До складу увійдуть фахівці, які працювали в системі автодору, експерти в галузі дорожнього будівництва, юристи, журналісти, громадські працівники», – говорив Кіссе, група потрібна була для контролю якості ремонту дороги. Однак така група не з'явилася, замість цього, за словами Кіссе, за ремонтом спостерігають його помічники-консультанти і депутати від фракції партії «Наш край» в Одеській облраді.

Кіссе також займається вивченням української мови та в листопаді минулого року обіцяв після курсів намагатися виступати у Верховній Раді українською. Не так давно, 18 квітня, нардеп повідомив «Слову і Ділу», що бере індивідуальні уроки з української мови та пообіцяв і далі ретельно вчитися.

Ківалов своє останнє обіцянку давав 20 січня – заявив, що надасть всебічну допомогу сім'ї поліцейського Сергія Прігаріна, який загинув при виконанні службових обов'язків. Поки невідомо, допоміг Ківалов чи ні.

П'яте місце в рейтингу займає Василь Гуляєв (21%), на шостому – Олександр Пресман (17%). У Гуляєва тільки одна невиконана обіцянка –згідно передвиборчій програмі нардеп повинен був сприяти створенню Соціального кодексу України. Однак за два роки ніяких ініціатив з цього приводу не вніс. Пресман останню обіцянка давав ще в березні минулого року – допомогти з ремонтом тріщини в Кучурганській школі. Своє слово він стримав і профінансував будівництво нової каналізації, несправність якої і стала причиною виникнення тріщини.

Наступні у рейтингу – Леонід Клімов (13%), Дмитро Голубов (11%) і Віталій Барвіненко (8%). У Климова всього дві виконані обіцянки, у Голубова та Барвіненко –по одній. Так, Голубов в рамках передвиборної програми обіцяв сприяти створенню дитячих майданчиків в окрузі. Станом на грудень 2015 року під час його підтримки в Суворовському районі Одеси було встановлено 56 майданчиків, в 2016 році – ще 25.

В аутсайдерах рейтингу опинилися Едуард Матвійчук та Іван Фурсін, які поки не виконали жодної обіцянки.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, як мажоритарники Одеської області займаються загальноосвітніми установами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: