Як мажоритарники Харківської області виконують свої обіцянки щодо медицини

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує свою серію інфографік, присвячених відповідальності народних депутатів, які представляють мажоритарні виборчі округи в різних регіонах України. Сьогодні ми вирішили подивитися, як виконують свої обіцянки мажоритарники Харківської області в сфері медицини.

У Харківській області досить багато мажоритарників – 14 народних депутатів, з них вісім давали обіцянки щодо медицини. Відзначимо, що на медичні обіцянки депутати були не особливо щедрими. Лідером став Святаш з Московського району Харкова, який з трьох запевнянь на тему примудрився одне провалити, а два ще й досі не виконав. Причому, всі три обіцянки він давав понад три роки тому під час виборів до парламенту.

У своїй передвиборчій програмі Святаш одним рядком зазначив, що буде домагатися збільшення бюджетних виплат на розвиток ЖКГ, медицини та освіти. Нардеп голосував за Держбюджет-2016, який не передбачав збільшення витрат на медицину і освіту, а навпаки, скорочував їх.

Також в передвиборчій програмі Святаша записано: «Зберегти державну і розвивати страхову медицину, домагатися обов'язкового медичного страхування підприємствами і організаціями своїх робочих». Але для виконання цієї обіцянки мажоритарник поки що не зробив нічого.

А що стосується програмного пункту про те, що Святаш доб'ється підвищення престижності праці в медицині, шляхом поетапного підвищення зарплати, то коли в Раді прийняли урядовий закон про медичну реформу, який передбачає, що зарплата лікарів зросте з 7360 гривень на місяць до 18 400 гривень, Святаш був відсутній в сесійній залі.

Натомість нардеп Хомутиннік від Немишлянського району Харкова обіцяв не голосувати за урядовий проект закону про медреформу й дотримав слова. А його колега Анатолій Денисенко (Харків, Комінтернівський район) під час голосування за згаданий законопроект був відсутній у сесійній залі та таким чином провалив свою програмну передвиборчу обіцянку – працювати над забезпеченням якості та доступності медицини.

Кацуба з Дергачів ще може встигнути виконати свою передвиборчу обіцянку реалізовувати будівництво медичних закладів у сільській місцевості. Нардеп голосував за проект закону про розвиток медицини в селі. Також в 2015 році він направив депутатський запит тодішньому прем'єр-міністру України Яценюку щодо завершення будівництва поліклініки в Дергачах.

Детальніше – на інфографіці.

Також ми писали про те, які обіцянки давали медикам мажоритарники Черкаської області.

Що голови ОДА роблять для медичних установ – на інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: