Президент підписав закон про приєднання ОТГ до міст обласного значення

Читать на русском
Порошенко підписав закон про внесення змін до закону про ОТГ щодо приєднання територіальних громад сіл та селищ до територіальних громад міст обласного значення.

Президент Украины Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл та селищ до територіальних громад міст обласного значення.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр Адміністрації президента.

Переможці та переможені: як пройшли вибори до ОТГ та чи є однозначний лідер?29 квітня в 40 об'єднаних територіальних громадах в 17 областях України відбулися перші вибори до ОТГ. Про переможців та переможених міркували експерти.

«Документом закладаються основи вирішення низки питань, пов’язаних із розбудовою інфраструктури великих міст, та можливості скористатися результатами соціально-економічних, культурних та інших проектів, які здійснюються за рахунок видаткової частини міського бюджету значної частини населення відповідних сіл та селищ, які працюють у місті й сплачують до його бюджету податки», – йдеться в повідомленні.

Передбачається, що для мешканців сіл та селищ стануть доступними якісніші соціальні, адміністративні та інші послуги, які надаються з місцевого бюджету. Великі міста отримають нові території для розбудови, в тому числі комфортних зелених жилих районів. Також таке об’єднання стане поштовхом для розвитку приміської інфраструктури – автодоріг, транспорту тощо.

Нагадаємо, що 29 квітня за результатами виборів до об'єднаних територіальних громад (ОТГ) на території 17 областей країни поліція порушила 19 кримінальних проваджень.

Також підкуп виборців обговорили на РНБО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: