Вибори до ОТГ: поліція порушила 19 кримінальних проваджень

Читать на русском
Поліція відкрила 19 кримінальних проваджень щодо порушень, які зафіксували на виборах у об'єднаних територіальних громадах України, що відбулися 29 квітня.

Поліція порушила 19 кримінальних проваджень щодо порушень, які зафіксували на виборах у об'єднаних територіальних громадах України, що відбулися 29 квітня.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції, начальник Головного слідчого управління Віталій Невгад, передає Facebook МВС, пише «Слово і Діло».

Переможці та переможені: як пройшли вибори до ОТГ та чи є однозначний лідер?29 квітня в 40 об'єднаних територіальних громадах в 17 областях України відбулися перші вибори до ОТГ. Про переможців та переможених міркували експерти.

Найбільше таких фактів – по 5 – виявлено в Одеській і Дніпропетровській областях.

У повідомленні йдеться про те, що МВС із Нацполіцією та ГО «ОПОРА» розробили проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів, зокрема в частині посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства.

«У чинному законодавстві передбачена недостатньо сувора відповідальність за скоєння злочинів зазначеної категорії. Це призводить до відчуття безкарності», – підкреслив Невгад.

Нагадаємо, в неділю, 29 квітня, в Україні вперше проходили вибори в 40 об'єднаних територіальних громадах. У БПП повідомили про перемогу в 26 об'єднаних тергромадах із 40. Крім того, заявили, що активність громадян на виборах і голосування за представників президентської партії свідчить про підтримку реформи децентралізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: