На виборах до ОТГ зафіксовані перші порушення (доповнено)

Читать на русском
Спостерігачі Комітету виборців України у Facebook повідомляють про перші порушення, зафіксовані на виборах у 40 ОТГ.

Спостерігачі Комітету виборців України у Facebook повідомляють про перші порушення, зафіксовані на виборах у 40 ОТГ.

Про це передає «Слово і Діло».

«На Харківщині (Старовірівська ОТГ) та Волині (Торчинська ОТГ) зафіксовано підвезення виборців до дільниць. Так, за даними спостерігачів КВУ, на виборчій дільниці №630706 Старовірівської ОТГ мало місце підвезення місцевих жителів на автобусах до місця голосування. Охорону автобусів здійснює приватне агентство, діяльність якого пов’язують із одним з місцевих кандидатів», - йдеться у повідомленні.

Також до підвезення залучено працівників Нововодолазької РДА. Підвезення мікроавтобусом виборців від імені одного з кандидатів також зафіксовано на Волині – у селі Веселе.

Крім того, спостерігачі КВУ повідомляють про незаконну агітацію в день голосування, зокрема, на Полтавщині (Терешківська ОТГ) та Рівненщині (Шпанівська ОТГ).

Парламентські вибори-2019: стали відомі результати соцопитуванняЯкби парламентські вибори відбулися в найближчу неділю, то найбільше голосів виборців отримали б партії «Батьківщина», «Опозиційний блок», «Громадянська позиція» та «Слуга народу».

«Так, у Терешківській ОТГ місцевим жителям у день голосування приходять смс-повідомлення із закликом голосувати за одного з кандидатів на посаду голови ОТГ. У Шпанівській ОТГ в приміщенні дільниці у селі Малий Олексин зафіксовано розміщення агітаційних матеріалів партії УКРОП», - йдеться у повідомленні.

У Пісочинській ОТГ Харківської області (ДВК №630852) комісія не допустила жодного спостерігача, кандидата, довіреної особи та журналіста на підготовче засідання.

«Після складання скарги від суб'єктів виборчого процесу, о 8.00 комісія зробила переопломбування виборчих скринь. Голосування розпочалося з запізненням», - повідомляють спостерігачі від КВУ.

Із запізненням в 50 хвилин голосування було розпочато на дільниці №630843 в Циркунівській ОТГ Харківщини.

Нагадаємо, у неділю, 29 квітня, у 40 об'єднаних територіальних громадах в 17 областях України проходять перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

До складу цих 40 ОТГ увійшли 133 місцеві ради (міських - 4, селищних - 16, сільських - 113).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: