Лев Сімба залишився зі своїм господарем в Козині, незважаючи на обіцянку Немировського забрати тварину

Читать на русском

Народний депутат України Андрій Немировський провалив обіцянку забрати лева, якого нібито утримують у неналежних умовах в приватному будинку.

Таку обіцянку він дав 20 січня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Закон повинен діяти! Сподіваюся працівники національної поліції вже побували у Козині, де один із місцевих мешканців тримає лева у дворі замість собаки? Нещасна тварина, за словами фахівців, виглядає недоглянутою, живе у непросторому вольєрі. Закон N5119-1 щодо запровадження гуманного ставлення до тварин повинен діяти! Тепер справа за поліцією – притягти винного до відповідальності», – написав нардеп на своїй сторінці в Facebook, а на коментар дописувачки, що лева треба рятувати і забирати він додав: «Заберемо».

У Нацполіціі на запит «Слова і Діла» повідомили, що в Козині Київської області з липня 2016 року утримується лев, який був подарований одному з власників приватного будинку, киянину Каєну Наумові.

Згідно з інформацією, наданою Державною екологічною інспекцією в Київській області, на лева видано ветеринарне свідоцтво та паспорт, де вписана кличка тварини – «Сімба» і дата народження. До речі, днями Сімбі виповниться два роки. У ветпаспорт є відмітки про вакцинацію, остання датована 09.08.2017.

Обстеживши умови утримання дикої тварини, ветеринари встановили, що лев міститься у вольєрі загальною площею 73,9 квадратних метри та заввишки 3 метри. У вольєрі розміщено закрите опалювальне приміщення та басейн. Зазначені технічні умови відповідають наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України «Про затвердження порядку і утримання та розведення диких тварин, які перебувають у неволі».

Виходячи з того, що лев міститься за всіма правилами і нормами, та живе навіть краще багатьох українців, нардеп Андрій Немировський не має права відбирати Симбу у власника. Ми звертаємо увагу на те, що виконання цієї обіцянки не відноситься до компетенції народного депутата України, проте його фіксація необхідна для зваженої характеристики поведінки персони в публічному просторі.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Андрій Немировський дав 35 обіцянок, з них 11 виконав і 10 – провалив.

Нагадаємо, Немировський не відправив запит про жорстоке поводження з тваринами на фабриці «Гаврилівські курчата».

Що Немировський та інші українські політики роблять для збереження лісів в Україні, читайте в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: