Цирк без тварин: у Дніпрі та Запоріжжі відбулися акції

Читать на русском
Під час протесту до активістів не вийшов ніхто з адміністрації цирку. У дирекції цирку заявили, що у них вихідний, і вони не збираються коментувати акцію.

3 лютого в Дніпрі понад 30 зоозахисників і волонтерів, які опікуються тваринами, пікетували будівлю Дніпропетровського державного цирку, вимагаючи заборони в Україні цирків із виступами тварин і протестуючи проти жорстокого поводження з тваринами.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на власного кореспондента, пише «Слово і Діло».

Притулки та заборона пересувних цирків: що українські політики обіцяють зробити для тваринУ столиці проходять марші за права тварин, а зоозахисники домагаються, щоб тварини не виступали в цирку. Слово і Діло аналізувало, що на цю тему обіцяли політики.

Серед організаторів акції - UAnimals і Клуб соціального розвитку. Акцію приурочили до початку нового сезону в цирку і презентації нового циркового шоу «Цирк на воді».

Учасники акції тримали в руках плакати з написами «Цирк - концтабір для тварин», «Тварина - особистість, а не іграшка», а також фотографії із зображенням диких тварин у вольєрах.

Учасники акції скандували: «Батьки, припиніть нав'язувати дітям цирк з тваринами!».

Співорганізатор заходу Локі Джей фон Дорн розповів, що на шоу, яке передувало новому, зоозахисники зняли кілька відеороликів, на яких, як вони відзначають, зафіксована жорстокість артистів до тварин: тигри і леви виглядають виснаженими і хворими, а один з тхорів, які брали участь у виставі , нерухомо лежить на арені.

«Цирк на воді? Як морські тварини можуть утримуватися в умовах цирку? Для морської тварини передбачено утримання в басейні глибиною хоча б 2 метри, цього немає в нашому цирку», - обурився він.

Під час протесту до активістів не вийшов ніхто з адміністрації цирку. У дирекції цирку заявили, що у них вихідний, і вони не збираються коментувати акцію. Крім того, в адміністрації відмовили журналістам, які хотіли пройти за куліси разом із співробітниками цирку, щоб подивитися на умови утримання тварин.

У повідомленні також зазначається, що пікет не вплинув на кількість відвідувачів.

Раніше поліція затримала захисників тварин під час акції протесту у Львові.

Нагадаємо також, активісти Харкова і Києва вийшли на акції протесту 27 січня проти використання тварин у циркових виставах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: