Поліція затримала захисників тварин під час акції протесту у Львові

Читать на русском
У Львові акція проти використання у цирку тварин переросла у сутички активістів із поліцією. Затримано кількох протестувальників.

У Львові акція проти використання у цирку тварин переросла у сутички активістів із поліцією. Затримано кількох протестувальників.

Про це повідомляє «Львівський портал», пише «Слово і Діло».

Зазначається, що акція проходила в неділю, 28 січня, біля Львівського державного цирку.

Згідно з повідомленням, її організували у зв'язку із виступом цирку «Континенталь», у програмі якого є шоу за участю білих тигрів та лева. Проте перед початком акції під цирк стягнулось кілька десятків представників Нацполіції. Протестувальників на той момент було менше, ніж правоохоронців – вони стояли біля входу та роздавали людям інформаційні листівки.

Підкреслюється, що через декілька хвилин після початку протесту на площі перед цирком з’явились невідомі особи, які кидали у сторону поліції та протестувальників димові шашки. Правоохоронці затримали кількох осіб та тимчасово обмежили вхід до цирку для батьків із дітьми.

Притулки та заборона пересувних цирків: що українські політики обіцяють зробити для тваринУ столиці проходять марші за права тварин, а зоозахисники домагаються, щоб тварини не виступали в цирку. Слово і Діло аналізувало, що на цю тему обіцяли політики.

За словами правоохоронців, які проводили затримання, у пікетувальників були із собою ножі та металеві палиці, які вилучили.

Раніше активісти Харкова і Києва вийшли на акції протесту проти використання тварин у циркових виставах.

Нагадаємо, в столиці заборонили цирки-шапіто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: