Пашинян розповів про нові вибори у Вірменії

Читать на русском
Лідер протестного руху у Вірменії Нікола Пашинян закликав не проводити акції протесту до вечора понеділка.

Лідер протестного руху у Вірменії Нікола Пашинян закликав своїх прихильників не проводити акції протесту до вечора понеділка.

Про це пише DW.com, передає «Слово і Діло».

У Вірменії понад тиждень тривають протести: що пишуть у соцмережахПротести у Вірменії тривають уже 10-й день. Що про це думають у соцмережах – в огляді Слова і Діла.

Ймовірний новий прем'єр-міністр Вірменії Пашинян заявив, що не виключає проведення позачергових парламентських виборів. За його словами, вибори можуть пройти протягом двох місяців.

Пашинян закликав своїх прихильників не проводити акції протесту до вечора понеділка.

За заявою політика, 30 квітня він зустрінеться з представниками всіх парламентських фракцій.

«Я не зможу спокійно працювати, якщо будуть продовжуватися акції громадянської непокори. Завтра беремо тайм-аут», - заявив Пашинян.

При цьому він підкреслив, що буде обговорювати надання всім «рівних стартових можливостей» у передвиборній боротьбі.

На 1 травня заплановано парламентське голосування з виборів прем'єр-міністра Вірменії. Пашинян залишається єдиним кандидатом. Три фракції вже оголосили про підтримку його кандидатури.

Сам Пашинян, який очолює фракцію «Елк», оголосив про готовність взяти на себе повноваження прем'єр-міністра.

Як відомо, прем'єр Вірменії Серж Саргсян на тлі багатоденних акцій протесту опозиції в Єревані подав у відставку. На цій посаді він пробув менше тижня після обрання в парламенті 17 квітня.

До чого призведуть протести у Вірменії та чи є щось спільне з Майданом?З 13 квітня у Вірменії не вщухають протести через призначення Сержа Саргсяна прем'єром. 17 квітня лідер опозиції оголосив про початок оксамитової революції, а 22 квітня поліція хотіла розігнати протестувальників. Чим завершаться протести, розбирались експерти.

Виконувачем обов'язків прем'єр-міністра Вірменії став колишній топ-менеджер «Газпрому» Карен Карапетян, який займав в уряді Саргсяна посаду першого віце-прем'єра.

Попри відставку Саргсяна протестувальники стверджують, що їхні вимоги не виконані.

На 1 травня вірменська опозиція скликає в Єревані масові протести.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: