У Вірменії міністри один за одним ідуть у відставку

Читать на русском
У Вірменії на тлі відновлення протестів пішли у відставку троє виконувачів обов'язків міністрів в уряді країни.

У Вірменії на тлі відновлення протестів пішли у відставку троє виконувачів обов'язків міністрів в уряді країни.

Як передає «Слово і Діло» з посиланням на Panarmenian.net, ідеться про голову Міносвіти та науки Левона Мкртчяна, а також в. о. міністрів охорони природи та територіального управління і розвитку Арцвіка Мінасяна та Давида Локяна.

Лідера протестів у Вірменії висунули кандидатом у прем’єриУ Вірменії опозиційна парламентська фракція «Елк» висунула кандидатуру свого лідера Нікола Пашиняна на посаду прем'єра.

Крім того, про звільнення зі своїх посад заявили також губернатор Ширакської області Артур Хачатрян та голова Арагацотнської області Ашот Симонян.

За наявною інформацією, відставки пов'язані з виходом парламентської фракції Дашнакцутюн з політичної коаліції з правлячою Республіканською партією, спроби якої утриматися при владі після відставки прем'єр-міністра Сержа Саргсяна викликали нову хвилю протестів.

При цьому раніше у відставку пішов виконувач обов'язків міністра спорту Вірменії Грачья Ростомян, який вирішив долучитися до мітингів опозиції.

Своєю чергою очільник вірменського МЗС Едвард Налбандян після відновлення протестів відправився разом із в. о. першого віце-прем'єра Арменом Геворкяном на консультації до Москви.

Нагадаємо, 23 квітня, після 11 днів акцій протесту, глава уряду та колишній президент Вірменії Серж Саргсян, який правив країною з 2008 року, оголосив про свою відставку. Тимчасовим виконувачем обов'язків прем'єра призначили його близького соратника з правлячої Республіканської партії Карена Карапетяна.

Після цього жителі Вірменії знову вийшли на мітинги в зв'язку з тим, що незважаючи на відставку прем'єра Сержа Саргсяна, правляча Республіканська партія намагається зберегти владу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: