Як працюють Порошенко та його команда. Дайджест обіцянок АПУ з 30 березня до 26 квітня

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко працює активніше, ніж його команда. У квітні обіцянки в Адміністрації президента роздавав лише сам глава держави (їх у нього вісім), дві Порошенко встиг виконати, а три – провалив.

На початку квітня Порошенко заявив, що Україна, як і США, запровадить санкції проти російських олігархів. «Дав доручення СБУ, Кабінету міністрів і секретарю РНБО підготувати проект рішень, який буде винесений на РНБО: санкції будуть запроваджені й будуть максимально гармонізовані з рішенням уряду США. До списку санкцій будуть внесені і Дерипаска, і інші російські олігархи», – повідомив президент.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко має намір підвищити науково-технологічний рівень Житомира в галузі космонавтикиСказано 12 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

А через два дні Порошенко пообіцяв внести до парламенту законопроект про припинення окремих положень договору про дружбу з Росією. Точніше в частині, в якій дія цього договору є несумісною з національними інтересами держави та реалізацією права на самооборону.

У квітні президент також говорив про податок на виведений капітал і обіцяв, що він з'явиться в Україні. «Підкреслюю, що ми зможемо переконати наших партнерів у тому, що це (податок на виведений капітал – ред.) на сьогодні ефективно. Це успішно працює в багатьох країнах, починаючи від Естонії й закінчуючи Грузією. Воно працюватиме й в Україні», – підкреслив глава держави.

Склянка наполовину повна/порожня. Скільки обіцянок президента залишаються невиконаними за рік до виборів?Скільки обіцянок ще має виконати президент за рік до виборів та чи вдалося Порошенку зробити так, щоб українці почали жити по-новому.

Президент уже виконав свою обіцянку внести до Верховної Ради законопроект щодо вдосконалення закупівель за Антимонопольним комітетом. 5 квітня Порошенко сказав, що внесе його протягом тижня, 13 квітня документ уже був зареєстрований у парламенті та позначений як невідкладний. Законопроект передбачає удосконалення функціонування електронної системи закупівель і дозволить органам державного контролю моніторити й виявляти порушення в сфері держзакупівель.

Не вийшло в глави держави за три роки відкрити в Україні офіс підтримки ООН. Таку обіцянку Порошенко давав у червні 2015 року, проте станом на квітень офіс так і не був відкритий. У Міністерстві закордонних справ «Слову і Ділу» повідомили, що звернення української сторони до керівництва секретаріату ООН з цього приводу залишилися без позитивної реакції.

Крім того, в Україні не змінилася ситуація з кількістю контрольно-пропускних пунктів на лінії розмежування. Хоча в березні минулого року Порошенко обіцяв, що їх буде більше: «Ми в жодному разі не закриваємо КПВВ, тобто пункти, де вони перетинають лінію розмежування. І, навпаки, будемо робити все, щоб збільшити їх кількість». Однак, як і рік тому, функціонують 5 пунктів в'їзду-виїзду: «Гнутове», «Новотроїцьке», «Мар'їнка», «Майорськ» та «Станиця Луганська».

Два нові обіцянки Порошенко дав сьогодні, в роковини Чорнобильської катастрофи. По-перше, президент пообіцяв, що цього року розпочнуться «гарячі» випробування на новому сховищі відпрацьованого ядерного палива. По-друге, в грудні 2018-го буде введений в експлуатацію новий безпечний конфайнмент Чорнобильської АЕС. «Цього року завершиться один із важливих етапів перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему», – зазначив Порошенко. – в дайджесті.

Нагадаємо, згідно з опитуванням соціологічної групи «Рейтинг», Петро Порошенко не потрапив до топ-3 президентського рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: