Порошенко не потрапив до топ-3 президентського рейтингу – опитування

Читать на русском
Згідно із соціологічним дослідженням, лідирує в президентському рейтингу голова Батьківщини Юлія Тимошенко.

Згідно із соціологічним дослідженням, лідирує в президентському рейтингу голова «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в результатах дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко не планує брати участь у парламентських виборах 2019 рокуСказано 28 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Другим став голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, за якого готові проголосувати 6,6% українців. Замикає трійку лідерів опозиціонер Юрій Бойко, якому віддали б свої голоси 6% опитаних.

Соліст гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук і керівник студії «Квартал 95» Владимир Зеленський отримали 6% і 5,8% підтримки відповідно.

Чинний президент Петро Порошенко опинився в рейтингу після зірок та розділив своє місце з очільником Радикальної партії Олегом Ляшком із 5,5% голосів опитуваних. Лідер політсили «За життя» Вадим Рабінович отримав підтримку 3,8% респондентів. Нижче з 1,9% підтримки опинився мер Львова та лідер «Самопомочі» Андрій Садовий.

Лише 1% українців віддав би свій голос за екс-прем’єра Арсена Яценюка, за лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока – 1,1%, за лірера «Справедливості» Валентина Наливайченка – 1,2%.

Зазначимо, що за «іншого кандидата» проголосували б 10,7% опитаних. Крім того, ще третина – не визначилися або не мають намірів голосувати. Так, 16,9% опитаних вказали, що «не брали б участь» у виборах, а 19,3% обрали варіант «складно відповісти».

Головним розчаруванням українці назвали президента. Порошенко очолив антирейтинг. Майже половина опитаних, тобто 45%, не проголосували б за нього за жодних умов. Другий в антирейтингу Яценюк – 26%. Далі Ляшко – 25%, Тимошенко – 24%, Тягнибок – 18%, Бойко – 17%, Рабінович – 16%.

Підготовка до виборів: «ставки» олігархів і претензії ФірташаОлександр Онищенко оприлюднив запис розмови з Порошенком. В АП назвали фейком плівки нардепа. Згодом Ігор Коломоскій назвав Тимошенко лідером президентських перегонів. Про активізацію олігархів за рік до виборів розповіли експерти.

Опитування проводилося серед 6 тисяч респондентів, старших за 18 років, у період із 10 до 22 квітня. Помилка репрезентативності становить не більш ніж 1,5%.

Найвищим рівнем довіри серед громадян користуються нові обличчя в українській політиці – співак Святослав Вакарчук та актор Володимир Зеленський.

Раніше стали відомі результати соцопитування щодо парламентських виборів-2019.

Зазначимо також, що за результатами соцопитування, яке проводили рік тому, на парламентських виборах у разі їх проведення найближчим часом українці підтримали б ВО «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка» та «Громадянську позицію».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: