Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко пообіцяв, що у грудні 2018 року буде введено в експлуатацію новий безпечний конфайнмент ЧАЕС

26 квітня 2018 року президент України Петро Порошенко пообіцяв, що у грудні 2018 року буде введено в експлуатацію новий безпечний конфайнмент ЧАЕС. СЛОВО І ДІЛО ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції Президента України Петра Порошенка, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 26 квітня 2018 р.

Джерело

  • https://twitter.com/poroshenko/status/989448219880017921
  • https://chnpp.gov.ua/ua/infotsentr/novyny/5189-asambleji-vkladnikiv-chornobilskogo-fondu-ukrittya-ta-rakhunku-yadernoji-bezpeki
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2598872-uvedenna-v-ekspluataciu-konfajnmenta-nad-caes-perenesli-na-kviten-2019-roku.html

Результат

10 грудня 2018 року Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська атомна електростанція» повідомило, що введення в експлуатацію нового безпечного конфайнмента над зруйнованим енергоблоком №4 Чорнобильської АЕС перенесли на квітень 2019 року. Рішення було прийнято на Асамблеї вкладників Чорнобильського фонду «Укриття» та донорів Рахунку ядерної безпеки.

Україну представляли керівник Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Анатолій Дирів, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, голова підкомітету Іван Рибак, голова ДАЗВ Віталій Петрук, голова Держатомрегулювання Григорій Плачков, виконуючий обов'язки генерального директора ДСП ЧАЕС Валерій Сейда. В якості технічних експертів взяли участь головний інженер проекту здійснення заходів на об'єкті «Укриття» Володимир Каштанов, головний інженер проекту підвищення безпеки Андрій Савін.