Як змусити Росію скасувати заборону Меджлісу

Читать на русском
Україна просить Міжнародний суд ООН підтвердити, що Росія зобов’язана скасувати заборону діяльності Меджлісу відповідно до наказу МС ООН від 19 квітня 2017 року.

Україна просить Міжнародний суд ООН підтвердити, що Росія зобов’язана скасувати заборону діяльності Меджлісу відповідно до наказу МС ООН від 19 квітня 2017 року.

Відповідне звернення надіслало до суду українське МЗС у вівторок, 24 квітня, пише «Слово і Діло».

Суд в Гаазі зобов'язав РФ поновити Меджліс і припинити утиски нацменшин в КримуМіжнародний суд ООН в Гаазі ухвалив заходи для відновлення прав національних меншин в анексованому Росією Криму та зобов'язав РФ поновити Меджліс і надати можливість кримським татарам і українцям навчатися рідною мовою.

«Минув рік, але, незважаючи на чіткий припис наказу, Російська Федерація продовжує здійснювати заборону та перешкоджати діяльності Меджлісу. Вже зрозуміло, що Росія не збирається скасовувати дію дискримінаційної заборони діяльності Меджлісу», – зазначають у МЗС.

Україна принципово не погоджується з такою позицією: текст наказу є абсолютно чітким, зрозумілим і вимагає негайного скасування заборони.

«У зв’язку з цим Україна звертається до Міжнародного суду ООН із проханням виконати свої судові повноваження та підтвердити, що Росія зобов’язана скасувати заборону діяльності Меджлісу відповідно до наказу Міжнародного суду ООН від 19 квітня 2017 року щодо застосування тимчасових заходів», – ідеться в заяві МЗС.

Крім цього, наказ МС ООН зобов’язує Росію забезпечити доступ до освіти українською мовою та запобігати всім формам расової дискримінації.

Україна знову підкреслює, що дії Російської Федерації не відповідають нормам міжнародного права.

Раніше Держдеп США назвав уряд РФ «морально негідним».

Також голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що законопроект про позбавлення громадянства жителів анексованого РФ Криму, які беруть участь у російських виборах, необхідно доопрацювати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: