Держдеп назвав уряд РФ «морально негідним»

Читать на русском
У Держдепі заявили, що США хоче бути прикладом для інших країн у питанні підтримки справедливого і ефективного управління на основі верховенства права і поваги прав людини.

Держдеп США назвав уряди Росії, Китаю, Ірану і КНДР «морально недостойними» через щоденне порушення прав людини.

Про це йдеться у щорічній доповіді Державного департаменту, передає Слово і Діло.

У звіті наголошено, що у даних країнах зафіксовано найбільше порушень, зокрема, катування, загрозливі для життя умови утримання у в'язниці та відсутність справедливих судів.

«Деякі уряди не можуть утримувати безпеку і забезпечувати основоположні потреби власних народів, а інші просто не бажають це робити», - заявив в.о. державного секретаря США Джон Салліван під час презентації доповіді.

Він наголосив, що держави, які обмежують свободу волевиявлення і мирних зібрань, які дозволяють чинити насильство проти релігійних, етнічних та інших меншин, або завдають шкоди основоположній гідності людини, є непорядними і шкодять нашим інтересам.

Балуха б'ють і намагаються зламати психічно – захисникГромадський захисник, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент розповів про страшні тортури до українського активіста.

При цьому, додав, що США продовжать підтримувати тих у світі, хто бореться за людську гідність та свободу.

«Росія зіграла значну військову роль у конфліктах на сході України і в Сирії, де організації з прав людини зафіксували тисячі смертей мирних жителів. Кремль має закінчити окупацію Криму, припинити насильство, скоєне на Донбасі сепаратистами за підтримки Москви, а також усунути безкарність, з якою відбуваються порушення прав людини в Чечні», - сказав Салліван.

Також у звіті йдеться про грубе придушення свободи зборів та свободи об'єднань, включаючи заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

Держдеп також розкритикував уряд Китаю, який володіє «найгіршими якостями авторитарного режиму»

«США надзвичайно стурбовані діями китайської влади по знищенню релігійних, лінгвістичних і культурних особливостей уйгурських мусульман і тибетських ченців, а також обмеженнями для християн», - підкреслив в.о. державного секретаря США .

Як відомо, Мін'юст України готує для подачі в 2018 році позов до Європейського суду з прав людини про порушення прав українських політв'язнів у Росії.

Раніше ми писали про тортури, яких зазнає український активіст Володимир Балух від окупаційного режиму в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: