Меджліс узявся за заборону російських організацій в Україні

Читать на русском
Меджліс кримськотатарського народу має намір вимагати припинення діяльності російський організацій на території України.

Найближчим часом Меджліс кримськотатарського народу має намір вимагати припинення діяльності російський організацій на території України.

Про це заявив голова Меджлісу, депутат Рефат Чубаров, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Наступного тижня я буду ставити перед моїми колегами питання, що в нас тут, в Україні, робить «Росспівробітництво» (російський центр науки і культури) та афільовані з ним організації. Чому в нас присутні російські організації, чому ми не можемо їх просто закрити законом або іншими рішеннями? Це, до речі, питання до Міністерства закордонних справ», – сказав Чубаров.

Чубаров закликав Україну та світ вести переговори з Путіним лише за однієї умовиНа думку Чубарова, уряди України й західних країн не мають сідати за стіл переговорів із Путіним, якщо при цьому не порушується питання про звільнення кримських політв'язнів.

Він анонсував, що Меджліс оголосить про свої нові ініціативи й проситиме уряд їх підтримати.

«Якщо не будемо знаходити (підтримку уряду – ред.), будемо просити її в політиків. «Росспівробітництво» Росії в Україні має бути закрите. Невже це комусь не зрозуміло? Будь-які російські державні структури, які працюють на українській території, не мають на це права. Це не зрозуміло?», – підкреслив Чубаров.

Зазначимо, окупаційний суд Сімферополя 27 вересня засудив Ільмі Умерова до 2 років колонії-поселення. Чубаров заявив, що таким чином Росія засудила Умерова до смерті.

Цього ж дня під посольством Росії в Києві відбулася чергова акція «Де Ервін?», присвячена викраденим і зниклим безвісти в Криму активістам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: