Позбавлення громадянства за участь у «виборах» в Криму: реакція Чубарова

Читать на русском
Петро Порошенко ініціює позбавлення громадянства за участь в «виборах» в Криму. Голова Меджлісу відповів на пропозицію.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що законопроект про позбавлення громадянства жителів анексованого РФ Криму, які беруть участь у російських виборах, необхідно доопрацювати.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає Слово і Діло.

За його словами, деякі нові положення, запропоновані у проекті, зокрема, щодо питань, які можуть слугувати підставами для втрати громадянства України, викличуть обґрунтоване обурення у жителів тимчасово окупованого Криму.

«Йдеться про те, що підставами для втрати громадянства можуть стати дії, вчинені людиною внаслідок примусу з боку окупантів. Наприклад, обов'язковий призов російськими окупантами молодої людини, що проживає в Криму, на строкову службу. Або участь під страхом звільнення з роботи в незаконних виборах, що проводяться російською окупаційною владою», - підкреслив Чубаров.

Клімкін розповів, як ФСБ залякує кримчан за відмову йти на вибориУ МЗС України заявили, що спецслужби Російської Федерації погрожують жителям Криму, які не хочуть йти на вибори, а також їхнім рідним.

Водночас він наголосив, що не варто впадати у відчай і «розганяти зраду».

«Упевнений, що при розгляді даного законопроекту в Комітетах і на сесії ВР усі запропоновані норми будуть приведені у відповідність з принциповими підходами держави, визначеними в чинному Законі України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», - додав Чубаров.

«У роботі Комітету ВР України з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, який визначено головним при розгляді даного законопроекту, практикується широка участь правозахисників і представників громадських організацій», - заявив голова Меджлісу.

Як відомо, президент пропонує позбавляти громадянства кримчан, які ходять на вибори РФ.

Нагадаємо, Рада не визнала вибори Путіна в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: