Дефіцит браслетів: підозрюваний у справі АМПУ залишився без засобу контролю

Читать на русском
Черговий підозрюваний у справах Антикорупційного бюро залишився без електронного засобу контролю через їх недостатню кількість.
Юрій Наконечний

Підозрюваний у справі розкрадання 247 мільйонів гривень на тендерах Адміністрації морських портів України з днопоглиблення колишній перший заступник голови АМПУ Юрій Наконечний не носив електронний браслет, оскільки не було вільних.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, яким продовжений запобіжний захід, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків, які поклали на Наконечного після внесення ним застави 2 лютого в розмірі 5 млн грн. Зазначається, що НАБУ поки не може завершити досудове розслідування через необхідність провести велику кількість додаткових слідчих дій, отримати висновки судово-почеркознавчої експертизи та експертизи з питань дослідження грошових коштів, проведення допитів тощо.

Підозрюваний та його захисник у судовому засіданні виступали проти задоволення клопотання, посилаючись на те, що Наконечний не ухиляється від виконання будь-яких процесуальних рішень органу дізнання, слідчого, прокурора, суду й не перешкоджає встановленню істини в кримінальному провадженні.

Вислухавши обидві сторони, суддя ухвалив рішення продовжити дію всіх обов'язків, крім носіння браслета, оскільки підозрюваний і так його не носив через відсутність вільних, але дотримувався процесуальних обов'язків.

Нагадаємо, суд наклав арешт на маєток і кілька мільйонів доларів екс-чиновника АМПУ.

Раніше суд обрав запобіжний захід усім підозрюваним у справі АМПУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: