Підозрюваному в справі АМПУ вп'ятеро зменшили розмір застави

Читать на русском
Райсуд столиці побачив підстави для суттєвого зменшення застави для фактичного власника миколаївської фірми.

Підозрюваному детективами НАБУ в розкраданні 247 мільйонів гривень Адміністрації морських портів України на тендерах із днопоглиблення кінцевому бенефіціарному власнику ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» Олександру Кучеру зменшили розмір застави з 5 до 1 мільйона гривень.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора САП про продовження запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

Суддя вважає непомірною заставу в 5 млн грн для Кучера, оскільки він не має можливості внести таку суму. На його думку, застава в мільйон гривень забезпечить виконання підозрюваним покладених на нього обов'язків у разі, якщо Кучер його внесе.

Водночас суддя продовжив термін тримання під вартою бенефіціара «Техморгідрострой Миколаїв» ще на 35 діб, тобто до 29 квітня. Також служитель Феміди встановив перелік обов'язків, які будуть покладені в разі внесення застави: прибувати на першу вимогу; не відлучатися з Одеси без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування з фігурантами справи та носити електронний браслет.

Нагадаємо, суд наклав арешт на два автомобілі Кучера.

Раніше суддя також заарештував автомобіль його колишньої дружини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: