Справа АМПУ: НАБУ отримало доступ до банківських рахунків «Техморгідрострой Миколаїв»

Читать на русском
У рамках розслідування розкрадань на тендерах Адміністрації морпортів детективи отримали доступ до рахунків приватної компанії.

У рамках розслідування кримінального провадження про розкрадання 247 мільйонів гривень Адміністрації морських портів України на тендерах щодо днопоглиблення детективи НАБУ отримали доступ до семи банківських рахунків ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв».

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Так, детектив Бюро просив доступ до семи рахунках «Техморгідрострой Миколаїв» в Банку Восток, а саме: їх використання в період з 1 квітня 2017 року до 26 лютого 2018 року; справ з юридичного оформлення зазначених рахунків; свідоцтв про реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності; оригіналів карток зі зразками підписів посадових осіб підприємства; копій документів, що засвідчують особу; договорів на обслуговування розрахунково-касового банківського рахунку, договорів на установку комп'ютерної системи «Банк-Клієнт» тощо.

За версією слідства, гроші, ймовірно отримані від злочину, були використані на купівлю майна, а саме транспортні засоби, які за договорами купівлі-продажу були відчужені, пов'язаним особам за заниженими цінами. Як приклад наводиться придбання чотирьох автомобілів: Ford Focus 2015 року, Ford Kuga 2016 року, Mercedes-Benz GLS-class 350d 4matic 2016 року і Mercedes-Benz G 63 AMG 2016 року. Зазначається, що пізніше Ford Focus був проданий бухгалтеру «Техморгідрострой Миколаїв» за 102 тисячі гривень і Ford Kuga продали доньці директора «Техморгідрострой Миколаїв» Олексія Буштрука за 316 тис. грн. Останні два автомобіля також були продані, проте невідомо кому і за скільки.

Суд задовольнив клопотання і надав доступ до банківських рахунків «Техморгідрострой Миколаїв».

Нагадаємо, суд заарештував низку майна підозрюваних у справі АМПУ, в тому числі Ford Focus 2015 року бухгалтера «Техморгідрострой Миколаїв».

Щоправда пізніше суд зняв арешт з авто бухгалтера компанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: