Отруєння Скрипаля: в Солсбері проведуть дезінфекцію

Читать на русском
Нервово-паралітичну речовину  Новачок, якою  отруїли екс-співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочку, було доставлено в Солсбері в рідкому стані.

Нервово-паралітичну речовину «Новачок», якою отруїли екс-співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочку Юлію, було доставлено в Солсбері в рідкому стані.

Про це повідомив урядовий департамент навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства Великої Британії (Defra), передає ВВС, пише «Слово і Діло».

Чим обернеться для РФ отруєння Скрипаля та що це означає для України?ЄС вважає РФ із великою часткою ймовірності відповідальною за отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Оцінили загострення відносин Лондона та Москви експерти.

Зазначається, що в найближчі дні у дев'яти місцях в Солсбері почнуть проводити очисні роботи з використанням спеціальних препаратів. Серед цих місць - центри швидкої допомоги, будинок Скрипаля та кілька приміщень у центрі міста, в тому числі ресторан Zizzi і паб The Mill, де Скрипаль і його дочка побували в день, коли їм стало погано.

Очікується, що весь комплекс робіт по знезараженню може зайняти декілька місяців, в ньому візьмуть участь близько 200 військовослужбовців. Загальна вартість робіт оцінюється в кілька мільйонів фунтів.

Експерти говорять, що нервово-паралітичні речовини з часом не випаровуються і не зникають, тому необхідно провести такі роботи.

«Наша головна мета - зробити ці місця безпечними для людей, щоб вони знову могли використовуватися жителями Солсбері», - заявив головний науковий радник Defra Іан Бойд. При цьому зазначається, що наразі у цих місцях ризик для людей є досить низьким.

Нагадаємо, британська розвідка заявила, що нервово-паралітична речовина «Новачок», якою отруїли Скрипаля і його доньку, було виготовлено на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

Росія заперечує причетність до отруєння родини Скрипалів та стверджує, що «Новачок» на її території ніколи не виготовляли.

Сергія та Юлію Скрипалів отруїли 4 березня. Після отруєння постраждалих госпіталізували у вкрай важкому стані.

Після місяця лікування стан батька та доньки, за словами лікарів, значно покращився.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: