Отруєння Скрипаля: РФ направила Британії та Франції ряд запитань

Читать на русском
У суботу, 31 березня, посольства Росії в Лондоні і Парижі направили до МЗС Великобританії і Франції відповідні ноти, в яких міститься список питань по справі Скрипаля.

У суботу, 31 березня, посольства Росії в Лондоні і Парижі направили до МЗС Великобританії і Франції відповідні ноти, в яких міститься список питань по справі Скрипаля.

Як повідомляє МЗС Росії, зовнішньополітичному відомству Великобританії направили ноту з 14 питаннями, пише «Слово і Діло».

Україна висилає російських дипломатів через отруєння Скрипаля: реакція соцмережУкраїна вишле 13 російський дипломатів через отруєння Скрипаля в Британії. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

Так у РФ цікавляться, чому їм «відмовлено в праві консульського доступу до двох російських громадян, які постраждали на британській території», які конкретні антидоти і в якій формі вони були введені постраждалим.

Також Москва вимагає відповіді на питання про, «російське походження» нервово-паралітичної речовини, яким були отруєні Скрипалі і «чи розроблялися чи зразки бойової отруйної речовини типу Новачок (за британською термінологією) або її аналоги в Великобританії».

Цілий ряд питань стосується участі Франції в розслідуванні інциденту: на якій підставі Франція була залучена до технічного співробітництва в розслідуванні інциденту; які докази передавалися Франції для вивчення і проведення власного розслідування; чи проводилося дослідження французькими фахівцями біоматеріалів Сергія і Юлії Скрипаль і в яких конкретно лабораторіях; чи є в розпорядженні Великобританії матеріали проведеного Францією розслідування і т.д.

До французькій стороні Росія направила ноту зі списком з 10 схожих питань.

Крім питань, що стосуються залучення Франції до розслідування отруєння, Росія запитує, «які експертні знання має в своєму розпорядженні Франція в області вивчення бойових отруйних речовин цього типу або його аналогів», а також «на підставі яких ознак (маркерів) французькі фахівці встановили «російський характер» походження речовини, застосованого в Солсбері».

«Чи розроблялися зразки бойової отруйної речовини цього типу або її аналоги у Франції, якщо так, то з якою метою?», - цікавляться також в РФ.

Нагадаємо, посольство РФ в Британії наполягає на зустрічі з дочкою Скрипаля.

Раніше ЗМІ розповіли про стан дочки Скрипаля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: