При отруєнні Скрипалів використовувалася хімічна речовина BZ – Лавров

Читать на русском
При отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів використовувалося хімічна речовина BZ, яка стояла на озброєнні США і Великобританії.

При отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів використовувалося хімічна речовина BZ, яка стояла на озброєнні США і Великобританії.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на Meduza.

До таких висновків, як заявив в суботу голова МЗС Росії Сергій Лавров, прийшли експерти швейцарського центру радіологічного та хіміко-біологічного аналізу, які вивчили проби, взяті ОЗХЗ з місця отруєння колишнього розвідника ГРУ і його дочки в Солсбері. У зразках також було виявлено наявність отруйної речовини нервово-паралітичної дії А234, розповів він.

За словами російського міністра, в доповіді Організації по забороні хімічної зброї термін «Новичок» взагалі не згадується.

«Там наведена довга хімічна формула, яка, за оцінкою наших фахівців, вказує на речовину, яка розроблялася в багатьох країнах, і ніякого особливого секрету не становить», - заявив Лавров.

Відзначимо, що речовина BZ, хінуклідил-3-бензилат (3-хінукліділовий ефір бензилового кислоти) - це бойова отруйна речовина. Про її застосуванні повідомлялося за часів в'єтнамської війни.

Раніше з'ясувалося, як довго Росія шпигувала за Скрипалем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: