Отруєння в Солсбері: ОЗХЗ підтвердила висновки Британії

Читать на русском
Організація із заборони хімічної зброї підтверджує висновки Великої Британії щодо речовини, якою отруїли Сергія та Юлію Скрипалів.

Організація із заборони хімічної зброї підтверджує висновки Великої Британії щодо речовини, якою отруїли Сергія та Юлію Скрипалів.

Про це йдеться в заяві ОЗХЗ, пише «Слово і Діло».

Скрипаль вийшов із критичного стану – ЗМІКолишній російський розвідник Сергій Скрипаль, отруєний нервово-паралітичною речовиною в британському Солсбері, вийшов зі стану коми й швидко одужує.

«Результати аналізів біологічних зразків і зразків навколишнього середовища, зроблені вибраними ОЗХЗ лабораторіями, підтверджують висновки Великої Британії щодо хімічної речовини токсичної дії, яка використовувалася в Солсбері й від якої серйозно постраждали троє людей», – ідеться в заяві.

У заяві також відзначається «висока чистота» речовини й майже повна відсутність домішок.

«Назва та структура ідентифікованої токсичної речовини містяться в повному обсязі в секретній доповіді Секретаріату ОЗХЗ, доступній для держав-учасниць», – йдеться в повідоменні.

Як відомо, 12 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Сергій Скрипаль та його дочка були отруєні військовою нервово-паралітичною речовиною з групи «Новачок», розробленою Радянським Союзом у 1970-х і 80-х роках.

Британська розвідка вважає, що речовина «Новачок» була виготовлена на російській військовій дослідницькій базі в Саратовській області.

Росія заперечує причетність до отруєння родини Скрипалів у Великій Британії та стверджує, що «Новачок» на її території ніколи не виготовляли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: