Справа Холодницького: генпрокурор розповів подробиці

Читать на русском
Юрій Луценко заявив, що не буде втручатися в перебіг дисциплінарного розслідування щодо очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що не буде втручатися в перебіг дисциплінарного розслідування щодо очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Про це Луценко заявив на брифінгу в Національній академії прокуратури України, пише «Слово і Діло».

Наскільки вагомий компромат на Холодницького та що може йому загрожувати?НАБУ оприлюднило фрагменти розсекречених матеріалів негласних слідчих дій, проведених у робочому кабінеті керівника САП Назара Холодницького.

«У цій ситуації маємо справу з дуже високопоставленим посадовцем, до якого, безумовно, буде прикута увага громадськості, але від цього не зміниться механізм. Механізм не буде змінений і я не збираюся хоч якимось чином впливати на його рішення», – сказав Луценко.

Він додав, що дати засідання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів ще немає, проте місяць на підготовку до засідання невдовзі закінчиться.

Рішення КДКП Холодницький зможе оскаржити в окружному адміністративному суді або у Вищій раді правосуддя.

Голова дисциплінарної комісії Віталій Грушковський повідомив, що наразі проводиться перевірка. За його словами, загалом КДКП розглянула уже близько 1000 справ, винесла 82 дисциплінарних стягнення й звільнила 26 осіб.

У березні з'ясувалося, що в кабінеті голови САП Холодницького було встановлене прослуховування. «Жучки» нібито були прикріплені до стінки акваріума. Їх встановили на початку лютого, а виявили 6 березня.

З’ясувалося, що справу щодо Холодницького веде Генпрокуратура із застосуванням обладнання НАБУ.

Холодницький застеріг, що записи, які приховано велися в його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього, але наголосив, що про його відставку не йдеться. Пізніше стало відомо, які епізоди втручання Холодницкого зазначені в скарзі голови НАБУ Артема Ситника.

Згодом НАБУ оприлюднило фрагменти записаних розмов керівника САП Холодницького.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: