Геращенко не голосував, як обіцяв, за запрошення до Ради Холодницького та Ситника

Читать на русском
Парламентар не виконав обіцянку голосувати за те, щоб керівника САП Назара Холодницького та директора НАБУ Артема Ситника запросили до Верховної Ради для того, щоб вони відзвітували перед нардепами.
Антон ГеращенкоСлово і Діло

Народний депутат України Антон Геращенко провалив обіцянку проголосувати за запрошення на пленарне засідання Верховної Ради керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Таку обіцянку він дав 7 грудня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

Як пояснив Геращенко журналістам, Холодницький і Ситник не з'явилися до парламенту для звіту на пленарному тиждні на початку грудня 2017 року, оскільки в цей час були у відрядженні в США.

«Ви ж знаєте, що пан Холодницький і пан Ситник пребувають на міжнародній конференції, яка була запланована заздалегідь. Тому вони, ясна річ, не з'явилися (до Верховної Ради для звіту – ред.). Один переліт до Сполучених Штатів через Франкфурт займає 14 годин. Я думаю, що було б доцільно викликати їх наступного тижня. Особисто я буду за це голосувати», – сказав Геращенко.

Антон ГеращенкоРадник Міністра внутрішніх справ України

Станом на 22 грудня, останній день пленарного тижня 2017 року, Верховна Рада не розглядала постанову про запрошення на пленарне засідання Верховної Ради керівника САП Назара Холодницького та директора НАБУ Артема Ситника.

Наступного разу нардепи голосували за таке запрошення 3 квітня 2018 року. Однак Антон Геращенко не голосував за вказане рішення, тому обіцянку вважаємо невиконаною.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Антон Геращенко дав 80 обіцянок, з яких 29 виконав, а 25 – провалив.

Виступаючи у Верховній Раді, Холодницький назвав «нарізкою» секретне прослуховування НАБУ.

Також ми писали, що провадження щодо Холодницького розслідували за фактами можливого незаконного збагачення та вимагання хабара.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: