У Transparency прокоментували скандал із Холодницьким

Читать на русском
Антикорупційна організація Transparency International закликала органи, що розслідують справу керівника САП Назара Холодницького, дотримуватися юридичної чистоти процесу.

Антикорупційна організація Transparency International закликала органи, що розслідують справу керівника САП Назара Холодницького, дотримуватися юридичної чистоти процесу.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні міжнародної антикорупційної організації Transparency International в середу, 4 квітня.

Від вимагання до зливу інформації: що не поділили Ситник і ХолодницькийУ дисциплінарній скарзі директора Антикорупційного бюро викладені факти можливих зловживань Назара Холодницького у восьми кримінальних справах.

Звинувачення щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького дали можливість для НАБУ, САП і Генпрокуратури продемонструвати незалежність, відданість букві закону і здатність розслідувати складні справи без штучного затягування.

Антикорупціонери закликали сторони утриматися від політизації конфлікту, зазначивши, що витік конфіденційної інформації, тиск на суддів і підбурювання свідків до помилкових показань є неприпустимими для керівника антикорупційного органу.

«Тому, перед тим як робити деталі розслідування щодо Назара Холодницького надбанням громадськості, вважаємо, що ГПУ і НАБУ зобов'язані були спочатку отримати справді вагомі докази. Якщо такі докази провини керівника САП дійсно є, це повинно допомогти Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів (КДКП) провести перевірку його дій без необґрунтованих зволікань», - йдеться в повідомленні Transparency.

Також антикорупційна організація закликала органи, що розслідують цю справу, дотримуватися юридичної чистоти процесу. Інакше розслідування справи Холодницького «буде сприйнято українським суспільством та міжнародними партнерами як прояв міжвідомчої боротьби, політизації антикорупційних органів та їхньої незрілості».

«Уже нині політики, чиї інтереси в різний час стали об'єктом розслідування САП-НАБУ, використовують цю ситуацію для дискредитації всієї антикорупційної реформи...» Справу Холодницького «намагаються видати за доказ марності зусиль з розвитку антикорупційної інфраструктури в цілому і створення Антикорупційного суду зокрема», - відзначили в Transparency.

Раніше НАБУ оприлюднило фрагменти розсекречених матеріалів негласних слідчих дій щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. На записі зафіксовано розмови Холодницького стосовно низки кримінальних проваджень, розпочатих САП.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що прослуховування голови САП здійснювалося в рамках слідчих дій ГПУ і НАБУ, і вимагає відставки Холодницького.

У свою чергу Назар Холодницький назвав запис НАБУ «нарізкою» і вимагає показати весь запис, зроблений прослуховуванням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: