Провадження щодо Холодницького розслідували за фактами збагачення – джерело

Читать на русском
Економічний департамент Генпрокуратури відкривав справу стосовно головного антикорупційного прокурора за фактами вимагання.
Назар Холодницький

Кримінальне провадження, в рамках якого проводилися негласні слідчі (розшукові) дії, а саме прослуховування кабінету керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, було порушено за фактами можливого незаконного збагачення і вимагання хабара.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіло поінформоване джерело.

За словами співрозмовника, спільна група детективів Національного антикорупційного бюро та слідчих Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури наприкінці січня взялося за розслідування зазначеного провадження. Сама справа була зареєстрована за фактами можливого незаконного збагачення і вимагання хабара службовими особами САП ще в квітні 2017 року.

Джерело також розповіло, що прослуховуючий пристрій в кабінеті Холодницька було встановлено на початку лютого. Сам глава САП заявляв, що виявив прослушку 6 березня.

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник визнав, що його відомство співпрацює з ГПУ у справі Холодницького.

Пізніше, він заявив, що прослушка в кабінеті глави САП зафіксувала факти навмисного гальмування кримінальних справ, у тому числі підписання підозр; тиску на прокурорів САП і суддів; зливу інформації про майбутні обшуки і підбурювання свідка до дачі неправдивих свідчень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: