Волкер розповів, чи готує Кремль новий наступ на Донбасі

Читать на русском
Курт Волкер не вважає, що Кремль готує новий наступ на сході України. У США також переконані, що ситуація в Сирії не відіб'ється на Донбасі.

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер не вважає, що Кремль готує новий наступ на Донбасі найближчим часом. США переконані, що ситуація в Сирії не відіб'ється на Донбасі.

За його словами, справи на Близькому Сході і в Україні - це різні речі, передає ТСН, пише «Слово і Діло».

Волкер не вважає, що Кремль готує новий наступ на Донбасі найближчим часом.

«Росіяни вже чотири роки підтримують конфлікт на сході України - танками, мінометами, піхотою, радіоелектронною зброєю - всім, чим можна собі уявити. Тому це питання постійної ротації техніки і людей. Я не думаю, що зараз рухи на російсько-українському кордоні помітно відрізняються від того, що ми бачили останні 3,5 роки», - сказав він.

Нагадаємо, в ніч на 14 квітня США, Франція і Великобританія завдали ударів по військовому об'єкту недалеко від міста Хомс у Сирії у відповідь на застосування президентом Сирії Башаром Асадом хімічної зброї проти цивільних осіб. Удар був спрямований на можливе місце виробництва елементів хімічної зброї.

Президент РФ Володимир Путін звинуватив США в посиленні гуманітарної катастрофи в Сирії і заявив, що РФ скликає екстрене засідання Радбезу ООН.

Також стало відомо, що Радбез ООН отримав проект резолюції щодо Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: