Порошенко про авіаудар по Сирії: це вимушений, але виправданий крок

Читать на русском
Україна розглядає точковий ракетний удар по Сирії США і союзників як вимушений, але виправданий крок.

Україна розглядає точковий ракетний удар по Сирії США і союзників як вимушений, але виправданий крок.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко в офіційній заяві, опублікованій в Twitter, передає «Слово і Діло».

Битва за Схід: хто ділитиме Сирію?Президент США Дональд Трамп попередив Росію про майбутній ракетний удар по Сирії у відповідь на хімічну атаку. Війська Асада приведені в бойову готовність. Західні ЗМІ пишуть про переділ кордонів Сирії.

«Розглядаємо точковий удар міжнародної коаліції проти об'єктів військової хімічної інфраструктури режиму Асада як вимушений, але виправданий крок. Це - справедлива відповідь на факт скоєння жорстокого злочину проти людяності - хімічної атаки в Думі 7 квітня, котра забрала життя десятків безневинних людей», - написав президент.

Крім цього, Порошенко додав, що Україна закликає задіяти всі можливі механізми та інструменти ООН, в тому числі Раду безпеки, для попередження подібних злочинів диктаторських режимів у майбутньому.

Нагадаємо також, що Україна солідарна з позицією США, Великобританією і Францією і підтримує дії союзників у відповідь на застосування Дамаском хімічної зброї в сирійському місті Дума.

Відзначимо, за попередніми даними в результаті удару постраждали троє мирних жителів. Вражені три дослідницькі центри в Дамаску і Хомсі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: